Gratis Verzending vanaf € 75

Gratis Verzending vanaf € 75

Beveilgd Betalen

Beveilgd Betalen

Snelle Levering in BeNeLux

Snelle Levering BENELUX

Fabrikant: Frogs & Co
Art.Nr: PT3183
Beschikbaarheid: Op voorraad
18,60€
Excl. BTW: 15,37€

De Exo Terra Sub Stratum wordt verzameld uit de mineraalrijke uitlopers van de Aso-vulkaan in Japan.
De natuurlijke vulkanische bodem, gevormd uit andesitische en rhyolitische tefra, is zeer voedzaam, ideaal voor weelderige plantengroei in bioactieve beplante terraria. Het poreuze oppervlak zorgt voor een uitstekende drainage en beluchting, wat een sterke wortelgroei ondersteunt.
De brokkelige, lage dichtheidsstructuur van de Sub Stratum bevordert een bloeiende populatie van nuttige, nitrificerende bacteriën, waardoor een zelfvoorzienend, levend terrarium-ecosysteem ontstaat.
De actieve nuttige bacteriën van de bodem zullen biologisch afval afbreken, waardoor het terrarium schoon en gezond blijft.

  • Natural bioactive soil
  • With live beneficial bacteria
  • Keeps the terrarium clean & healthy
  • Eliminates ammonia & odours
  • Great drainage capabilities
  • Ideal for bioactive planted terrariums

3 manieren om Sub Stratum te gebruiken

  • Als enig substraat
  • Als drainagelaag
  • Gemengd met andere substraten

Enige ondergrond
Wanneer Exo Terra's Sub Stratum als het enige substraat wordt gebruikt, voeg dan een laag van 2,5 - 5 cm toe aan het terrarium. De levende bacteriën worden geactiveerd wanneer het substraat in contact komt met water of afval. Materie zoals voedselresten en dierlijke uitwerpselen zullen na verloop van tijd ontleden.De absorberende eigenschappen van vulkanische as zullen geuren elimineren door de afgebroken materialen op te vangen.Spoel de onderlaag en vervang deze gedeeltelijk elke 12 maanden.

Drainagelaag
Voeg een toplaag van biologisch substraat toe aan de Exo Terra's Sub Stratum laag voor optimale bioactiviteit en drainage. Planten kunnen worden vastgezet in de bovenste laag (bijv. Exo Terra's Plantation Soil) terwijl hun wortels zullen gedijen in de sublaag van Sub Stratum - wat resulteert in een optimale groei.

Bovendien kan eerst een anorganische laag worden toegevoegd voor een nog betere drainage (Exo Terra's BioDrain) om overtollig water door het substraat te laten stromen om verzadiging en anaërobe bacteriën te voorkomen die de gunstige bacteriën in het Sub Stratum-substraat te slim af zijn. Gebruik de BioDrain Mesh om de BioDrain-laag te scheiden van organisch materiaal om de onderliggende laag te doordringen.

Gebruik een toplaag bladafval om droge plekken, beschutting en verblijfsoppervlakken te creëren voor alle organismen in het terrarium. Ondertussen voorkomt het verdamping van de onderliggende lagen.

Mixed-in
Het geheim van het kweken van gezonde planten begint bij de grond. Natuurlijk bevat een gezonde bodem levende micro-organismen - van bacteriën tot schimmels, protozoa en geleedpotigen. Samen vormen ze een gechoreografeerde uitwisseling van de recycling van nutriënten tot de afbraak van organische materialen.

Door de Sub Stratum te mengen met andere organische substraten, verrijk je elk substraat met de benodigde mineralen zoals calcium, stikstof, kalium en fosfor. Het helpt ook bij het vasthouden van water en zorgt voor voldoende luchttoevoer naar de wortels.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Anti-Spam